V75
Tips till kommande V75-omgång

Ett par dagar innan V75-omgången
(torsdag-lördag) kommer sista-stund-
tipset till V75, med fler idéer och skrällar.
Klicka här för att se om något sista-stund-
tips för veckans omgång kommit.

Färjestad 27 januari

Avd. 1 Lopp 4 Färjestad (F) Silverdivisionen, förök 4 2140m voltstart.

Detta lopp står emellan 4, Spader Dam och 9, Tail Dust. Spader Dam har läget och får därför förstastrecket av mig. Det är mycket möjligt att det 6-åriga Spotlite Lobell-stoet får överta spets. Men risken finns att det blir dödens varifrån det dock ändå kan bli seger med tanke på motståndet. Färjestad har ett kort upplopp, 177 meter och detta gynnar hästarna i den främre träffen. Jag är nämligen inne på att om utpräglade sprintern 6, Adrienne du Nord får spets 300m kvar vilket gör att Spader Dam kan komma ner på innern redan innan den sista kurvan och då blir hon svårfångad. Tail Dust vann inte ett enda lopp förra året men var bra nära flera gånger efter otrevliga löpningsförlopp. Nu kan det vara dags eftersom silvergänget här inte är det bästa världen skådat. Senast fick han ej luckan förrän sent från tredje invändigt och hann bara fram till andrapriset. "Det krävs maxklaff för seger", säger tränande Ola Samuelsson till Guiden. 3, Riversides Jamie var ganska betrodd (ca 20%) i lördags på V75. Jag var på plats och såg en ovanlig syn, märren hade ingen chans att från spets hänga med över upploppet och blev oplacerad. Enligt rapport var 7, Questionmark grymt bra i ett lopp på Solvalla för inte så länge sedan och senast hade hästen ingen chans i en snabb avslutning. Men från springspår är det vingel på gång. 1, Never Ending kan få fina loppet i tredje-fjärde invändigt och haka på till en plats. 10, Union Zaragamba gick i mål som sexa senast i V75-mästaren trots problem på vägen. Plats? 11, Finishing Touches är en av mina favoriter, men har problem nu på ålderns höst.

RANK: A:4-9 B:6-1-3 C:7-10 D:8-2-11-5

 
Avd. 2 Lopp 5 Färjestad (F) Klass III, försök 5, 2140m voltstart

Om Klass III-loppet förra veckan var en öppen historia är denna veckas Klass III-försök en vidöppen historia. Förstastrecket till 1, Mack Hycklinge som senast vann från spets och nu är det från innerspår läge för samma position. På väg uppåt i form. Hemmahästen 3, Gurlita Girl vann senast på ett bra sätt och nu har hon ett perfekt läge och får en bra position direkt. 9, James Dean har ett bra läge nu och körs av Örjan Kihlström. Senast på V75 galopperade han men reparerade till sjättepriset. Kom då loss 100 kvar, men då var det givetvis försent. Har sett fin ut i värmningar på sistone och Jorma Kontio som körde senast tyckte att han var riktigt bra då. 6, Arne M. är en stark valack som efter kastrering höjt sig en växel och har nu två raka segrar tagna på Solvalla. Erik Adielsson kör och hästen blir kanske favorit. Segrarna på sistone tagna från dödens och han är alltså inte rädd för positioner. Trycker Arne M. på mot ledande häst kan det bli högt tempo, vilket, förutom James Dean och Gurlita Girl, även gynnar lovande hemmahästarna 10, Vicky Smash och 8, Bubbelgum som har hög kapacitet. Båda har spåren emot sig och måste ha klaff för att vinna. Dessutom har Bubbelgum sett riktigt fin ut i värmningar och spurtade vasst i näst senaste starten. 5, Amos (dåligt spår) och 4, Mr Bodyguard (inte rätt kapacitet) placerar jag lite längre ner i rankingen. 12, Smarter Noss och 11, Peace Bell har också svåra lägen och Smarter Noss trivs bäst få han får vara där framme direkt. 2, Reaching High är stark, men kommer att tappstarta och vinner nog inte här. 7, Reaching High var trea i trio-premiären och har inte någon större chans idag.

RANK: A: 3-9-1-6-8 B: 10-5-2 C: 11-12-7-4
 
Avd. 3 Lopp 6 Färjestad (F) Gulddivisionen, försök 4, 2140m autostart

Harald Westlins minneslopp är nog ett spiklopp. 3, Baron Pepper brukar göra processen kort när han är med i guld och det lär bli spets-slut som vanligt här. Senast tog han ner Lukas Gallant från dödens och visade då prov på en mycket fin stridsmoral. 7, Vamp har haft extremt bra form en längre tid, men över det korta upploppet i Färjestad lär hon inte ta en längd på "Baronen". 6, Sans Peur har gjort bra lopp i guld en längre tid och var trea i det lopp där min förstahäst och Lukas Gallant slogs (se tidigare i texten). Men detta lopp spikar jag, Baron Pepper vinner igen!

RANK: A: 3 B: 7-6 C:1-9-4 D: 8-2-5-10
 
Avd. 4 Lopp 7 Färjestad (F) Stolopp, 1640m voltstart

Så var det dags för något att bita i igen, Stolopp över sprintdistans med tilägg. Här handlar det om att göra det svårt för sig eller inte. Gör man det lätt för sig spikar man 14, Di Sue Denit som varit enorm på sistone, men nu är det kanske inte så lätt, jag bestämde mig för att gå lite djupare i detta gäng. 1, Nikita Pox laddas mot ledningen och gillar dessutom distansen. Tänk på att Färjestad har ett kort upplopp och därför gynnas ledaren. Men 6, Feeling med Torbjörn Jansson vann ett V5-lopp förra veckan på Jägersro, jag var där och såg henne draga undan i ett tempolöst lopp. Inget extra, men är alltså startsnabb, vilket kan stjälpa Nikita Pox. För två veckor sedan på Åby var 12, Zoccer Miss Fanny och 13, Bandee Princess distansgynnade och blev tvåa resp. trea bakom You Never Know. Bandee Princess spurtade då faktiskt till tredjepriset efter att ha suttit allra sist 500 kvar. Med den insatsen är han trots allt värd ett streck, det kan bli han som får göra grovjobbet och om han lyckas ta ner ledaren kan han vara ensam in på upploppet. Zoccer Miss Fanny var också extremt bra i detta lopp, tredjespår hela sista varvet och ända andrapris alltså. Kan nå ända fram vid behagligare resa nu. 2, Backstreet Dream är kanske rysaren som ger miljonutdelning. Det är ju jackpot på lördag och då behövs den här typen av hästar. Backstreet Dream gynnas av sprintdistansen och kan få ett lopp i draget härifrån. Legenden Erik Berglöf kör och på hemmabanan kan han nå ända fram. Dessutom blir det nu barfotakörning om banan tillåter. Enligt tränaren kan det också bli spets. 10, Toplady Ås körs av Örjan nu och han gillar ju instängda lägen, och ett sådant har Toplady Ås med innerspår i bakre volten. Dessutom är det tal om Helstängt Huvudlag. Har hittat en ny växel med barfotakörning i två senaste. Skrällduglig. 3, Åsundens Chanell kan också öppna och med Björn Goop i sulkyn är hon ett skrällbud. Gillar 1640. 11, Bad Karma spurtade bra i skymundan senast. Kan Stig H skrälla? 4, Glorious Princess är stark och är i mycket fint slag. Men körning mot dödens blir det inte enligt rapporter. Smygs och med lucka i rätt tid, som senast då hon vann med invändig spurt, så. 9, Nisch kan spurta bra och från niondespår kan hon få fint lopp. Distansgynnad. Vem vinner det här loppet då? Di Sue Denit har ju varit mycket bra och blir storfavorit, men det kan ju bli för långt fram från tilägg på sprintdistans. Backstreet Dream är ett speedigt motbud och Nikita Pox kan duga från spets. Här garderar jag friskt.

RANK: A: 14 B: 2-1-12-13-10-9-6 C:3-11-4 D: 5-11-8-15
 
Avd. 5 Kallblodslopp Lopp (F)

8, Lauvin har varit mycket bra i Sverige på sistone. Bla. har han vunnit ett lopp och blivit trea i tre. I dessa lopp var dessutom vinnaren Järvsöfaks som ju inte finns med idag. Segern på V75 i höstas. Körs här av Erik Berglöf som inte vunnit V75 på länge, dags nu? 5, Labbesvarten var mycket bra i debut för Håkan Skoglund som tvåa bakom Järvsöfaks senast. Står dessutom 20 meter framför Lauvin och 7, Hegerapp som vann i söndags på V5:an. Riktigt bra då, när han svepte fältet sista 600. Nu dessutom barfota runt om om banan tillåter. 6, Idenors Iller är en segermaskin som dock inte brukar slå de allra bästa, viss skrällchans här, gillar dock inte distansen. I övrigt är 1, Solsaje ett starkt bud som gillar distansen. 9, Höiby Kongen har 60 meters tilägg men brukar kunna slå den här typen av hästar, har varit positiv bakom Spikeld.

RANK: A: 8-5 B: 7-6 C: 1-9-2-4-3

 
Avd. 6 Lopp 9 Färjestad (F) Klass I, 2140m voltstart

1, Experimental vann i mycket bra stil V75 på Örebro för ett par veckor sedan. Då var utgångsläget det samma, innerspår i volt och hästen blixtrade till spets och satt sedan där hela vägen över Örebros korta upplopp. Nu tror jag att Örjan Kihlström på nytt prickar spets och sedan sitter han där med sin springare hela vägen i mål. Jag spikar! 6, Tekla Will har tre raka segrar och är nu kuskförstärkt med Erik Adielsson. Har imponerat, men tar hon ner Experimental dödens? Nej, tror inte det, det gäller att det klaffar och då helst med resa i andra-tredje utvändigt för Spotlite Lobell-dottern. Men att runda i tredjespår runt sista kurvan med Experimental ryckandes där framme till seger, blir nog för svårt. Skrällbud? 3, Gailys Prince kan kanske utmana om spets om favoriten missar och därifrån blir han svårslagen. 5, Ior Karsk är på väg uppåt och står på tur för en seger. Roligt bud! 9, Batman Wick vann i årsdebuten på Åby, men det kan bli svårt att ta ner ledaren från bakspår. Kanske blir det han som får dra upp spurten och då finns viss chans. Eller så får 11, Tom Red var den som går först, vilket han klarar, och senast var han nära seger på Solvalla, men åkte dit mot smygande. Klarar att gå en lång repa i spåren.

RANK: A: 1 B: 11-9-5-6-3 C: 12-8-10-2-4-7
 
Avd. 7 Lopp 10 Färjestad (J) Bronsdivisionen, försök 3, 2140m voltstart

2, Copacabana lär inte bli lättfångad i detta lopp, blir förmodligen släppt till spets och över sprintdistans lär han bara brisa i från över upploppet. Jag chansar med att spika i tron om att 1, Surprise Dust släpper. Denne vann räddad av linjen från spets senast på Åby i enklare gäng. Kan bli farlig både från spets och om han släpper. 9, SPenda News satt fast med rubbet senast från rygg på Surprise Dust. Gillar 1640. I övrigt ser jag inte mycket, 11, Nucleus har fått helt fel läge och är alltså bortlottad. Stig Hs 5, Ior JKarsk står på tur för en seger, men har inte fått ett passande läge. Nej, detta ser ut till att bli seger för Copacabana.

RANK: A: 2 B: 1-9-5 C: 11-12-3-7-6 D: 10-8-4