STORLOPPSBÖRSEN
Allt om de kommande storloppen

AKTUELLT:

Prix d'Amerique

Världens största travlopp går av stapeln på Vincennes i Paris 28 januari. Förra året vanns loppet av General d'Pommeau körd av Jules Lepentier. Från Sverige kommer du att kunna spela Vinnare/Plats och Trio.Titta på loppet i SVT på söndag 15.00!

NYHETER:
2001-01-26
Två dagar kvar. Här kommer tipset.

Lopp 1 Vincennes () Söndag Prix d'Amerique 2700 meter

1, Igor Brick Svenskt hopp kan bli trea? 650
2, Remington Crown I näst sista starten, vinner inte nu heller? Saknar seger i detta lopp. 60
3, Varenne Barfota bak för andra gången någonsin, seger. 25
4, General du Pommeau Franskt hopp som vann förra året, lika bra nu som då. 45
5, Giant Cat Speedig typ som var bra i Prix d'Belgique 65
6, First de Retz Häst i kanonform, kan skrälla som trea? 250
7, Fan Idole Vinnare av Prix d'Belgique, svårare nu. 55
8, Ipsom de Mormal Ulf Nordins stjärna kan bli trea med flyt. 750
9, Fiesta d'Anjou   999
10, Galopin du Ruvary   999
11, STRUKEN Not A Spacecase som startar i Prix d'Luxembourgo istället. EJ
12, Hermes de Picard Dödens i Prix d'Belgique, för tufft emot nu. 999
13, Gobernador   999
14, STRUKEN Com Hector som blev struken. EJ
15, Övriga   999

TIPS:

3, Varenne kommer att köras barfota bak i Prix d'Amerique, vilket han bara gjort en gång tidigare, i Jubileumspokalen då han var nära att ta ner Victory Tilly från dödens. Hade nog vunnit Prix d'Amerique redan förra året om inte Gianpaolo Minucci kört till dödens. Detta gynnade 4, General du Pommeau, som ju vann. Men jag minns att Varenne i Olympiatravet tog ner Generalen från dödens och var riktigt, riktigt bra. Med de bilderna på näthinnan är jag övrtygad om att Varenne vinner. General du Pommeau är lika bra som vid förra årets seger, men möter alltså en förbättrad Varenne. 2, Remington Crown gör sin näst sista start i karriären och den vill nog kretsen kring honom avrunda med en seger i Prix d'Amerique. Kan bli svårt dock, då han kanske inte är riktigt lika bra som tidigare. Helt klart andraprisbud. 5, Giant Cat kan spurta riktigt, riktigt vasst, vilket han visade i Prix d'Belgique som trea. Kan bli tvåa. Svenske 1, Igor Brick gjorde senast sitt bästa lopp någonsin i Prix d'Belgique som fyra efter sen spurt. Örjan Kihlström som kör sade att hästen kändes mycket, mycket bra då. Troligen ännu bättre på söndag. Kan bli trea. 7, Fan Idole verkar ha blivit överskattad av de svenska spelarna efter segern i Prix d'Belgique. Hästen startade ju tjugo meter framför Giant Cat, General du Pommeau och Remington Crown. Alltså blir det svårt att slå dem nu, de fick ju lopp i de bakre regionerna i Prix d'Belgique. 6, First de Retz är i enormt bra form och kan knipa tredjepriset. Ulf Nordins 8, Ipsom de Mormal vann Prix Jean Le Gonidec förra veckan och attackerade 1000m från mål via spåren, tog över ledningen i sista kurvan och vann på ett bra sätt. Ulf Nordin säger till V75-guiden:
-Jag tror redan nu att han kan mäta sig med de bästa franska hästarna, men han är väl för grön för Prix d'Amerique.

RANK: A: 3 B: 4-2-5 C: 7-6-1-8 D: 12-10-9-15-13

TRIO:
1:a: 3, Varenne
2:a: 2,4,5
3:a: 1,2,4,5,6,7,8
Rader: 18 x 2kr = 36 kronor


2001-01-24
Tyvärr har svenska The Bad Boy som skulle körts av Erik Adielsson strukits från Prix dAmerique. Anledningen är att hästen inte känts bra i veckan och Anders Lindquist som ska vara bisittare i SVT under sändningen tyckte inte att det var lönt att starta.

2001-01-23
General du Pommeau tippas som vinnare i Prix DAmerique av franske experten Pierre Levesque i V75-guiden. Hästen kommer att gå barfota runt om i loppet och det gjorde han ju förra året också vid segern.

2001-01-23
Nu har rapporter kommit om att Varenne i Prix d'Amerique körs barfota bak för andra gången i sin karriär. Första gången var på Jublieumspokalen i somras då han var ytterst nära att ta ner Victory Tilly från dödens. Det rapporteras också om att hästen inte kommer att få samma tokiga löpningsförlopp som förra året och att man från stallet tror på seger.

2001-01-16
Favorit i Prix d'Amerique blir han också, Varenne. Unibet har nu visat upp sina odds och Varenne står i 3,25. Andrahandare är General d'Pommeau som förresten var ganska bra i skymundan i Prix de Belgique. Därefter rankas Fan Idole, Giant Cat, Remington Crown (tränaren nöjd efter Prix de Belgique) och Fiesta dAnjou.

2001-01-14
Samtidigt som de franska fantomerna var i Paris i Prix d'Belgique vann Varenne en enklare uppgift i Milano. Fina 1,13,8/2100m tiden. Det blir barfota bak i Prix d'Amerique.

2001-01-14:
Prix de Belguique kördes på söndagen den 14:e på Vincennes. Detta lopp, det sista stora preparéloppet inför Prix d'Amerique som körs om fjorton dagar. Samma distans, 2700m och segern gick till Fan Idole som fick en lugn resa i de bakre regionerna av fältet och togs ut till attack med några hundra meter kvar.

Kort Referat, Prix d'Belgique, 2700m:
6, Jackhammer snabb till ledningen med Ulf Nordin, fick svar av 4, Igor Brick (Örjan Kihlström) som dock släppte efter ett par hundra meter till Jackhammer. Fram i dödens Stefan Melander-tränade Com Hector, körd av Dominique Lockeneau. Avlöst av 9, Hermes de Pericard halvvägs. 10, Fan Idole först till attack med ett par hundra meter kvar och kopplade snabbt grepp över upploppet. Com Hector fastlåst i andraspår och Igor Brick duktig som fyra. Farnese och Giant Cat spurtade bra till andra respektive tredjepriset. Remington Crown sent iväg, sjua.

Vad kan bi utläsa av detta då? Jo, Igor Brick var strålande som fyra och blir vårt svenska hopp i Prix d'Amerique. Fan Idole mycket bra, men i övrigt utvisade loppet inte så mycket eftersom Remington Crown aldrig fick någon anfallsorder.

FÖRHANDSTIPS se ovan